Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Επισκέψεις σχολείων στο νέο μουσείο της Ακρόπολης


πηγή της φωτογραφίας:www.naftemporiki.gr

Πραγματικό στολίδι της πόλης των Αθηνών είναι εδώ και λίγους μήνες το νέο μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο μέχρι τώρα έχουν επισκεφθεί δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Η μοντέρνα αρχιτεκτονική, οι ευρύχωροι χώροι, η εύκολη πρόσβαση (μετρό, λεωφορείο κτλ), οι οργανωμένες επισκέψεις, αλλά και η μειωμένη (προς το παρόν) τιμή του εισιτηρίου λειτουργούν ως κίνητρα για κάθε επισκέπτη.
Επιπλέον, το μουσείο της Ακρόπολης, εποπτευόμενο από το υπουργείο πολιτισμού, οργανώνει σεμινάρια για εκπαιδευτικούς με θέμα την Ακρόπολη και τα μνημεία της, συνέδρια και εκθέσεις, αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα-εκδρομές μαθητών στο χώρο του μουσείου.
Κάθε ελληνικό σχολείο, πόσο μάλλον εκείνα της Αττικής, πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία τη φετινή χρονιά να επισκεφθούν το μουσείο, το οποίο τόσα θετικά σχόλια έχει κερδίσει από τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ.
Λίγες πληροφορίες για το μουσείο:
  • Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως και Κυριακή από τις 8:00 έως και τις 20:00, Δευτέρα κλειστά.
  • Πρόσβαση: με μετρό (σταθμός αποβίβασης: Ακρόπολη), με λεωφορείο (στάση αποβίβασης: Μακρυγιάννη), με τουριστικά λεωφορεία, χώρος αποβίβασης: οδός Χατζηχρήστου).
<περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα:www.theacropolismuseum.gr>.

Ας μην ξεχνάμε πώς όλοι οι εκπαιδευτικοί δικαιούνται κάρτα ελεύθερης εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, αρκεί να προσκομίσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
Α. Εάν η κάρτα εκδίδεται για πρώτη φορά και αφορά μεμονωμένους εκπαιδευτικούς:
-Δύο φωτογραφίες
-Βεβαίωση από τη Διεύθυνση του σχολείου που να αναφέρει το ονοματεπώνυμο του εκπαιδευτικού, ότι είναι εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ……, το σχολείο που υπηρετεί και αν είναι μόνιμος ή αναπληρωτής.
Β. Εάν η κάρτα επανεκδίδεται και αφορά μεμονωμένους εκπαιδευτικούς:
-Μία φωτογραφία
-Η παλιά κάρτα
-Βεβαίωση από τη Διεύθυνση του σχολείου που να αναφέρει το ονοματεπώνυμο του εκπαιδευτικού, ότι είναι εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ…, το σχολείο που υπηρετεί και αν είναι μόνιμος ή αναπληρωτής.
Γ. Εάν σε ένα σχολείο είναι πολλοί οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί για έκδοση κάρτας, εκτός των παραπάνω χρειάζεται και ένα διαβιβαστικό από τη Διεύθυνση του σχολείου, που θα αναφέρει: «Σας διαβιβάζουμε τα δικαιολογητικά των παρακάτω εκπαιδευτικών - τα ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις κατοικίας και τηλέφωνα- και σας παρακαλούμε για την έκδοση…).

4 σχόλια:

ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ είπε...

Μαριάννα μου, καλό ταξίδι σε σένα και σε όλους τους αναγνώστες σου!
Καλαίσθητο είναι το νέο σου στυλ, αλλά δε νομίζεις ότι το ροζάκι δεν πολυταιριάζει με τη... μικρή πράσινη θάλασσα; Φιλάκια!

ΟΚΤΑΒΙΑ είπε...

Έχεις δίκαιο. Αλλά, ξέρεις, η επιλογή του δανεισμένου -από το γνωστό ποίημα του Ελύτη-τίτλου έγινε βιαστικά. Άλλωστε και η Βασίλισσα Οκταβία (1η σύζυγος του Νέρωνα), αν το πρόσεξες δεν ταιριάζει με τη μικρή πράσινη θάλασσα. Αλλά, δεν πειράζει, ας πούμε ότι αυτή η αντίθεση...ίσως να ξαφνιάζει θετικά τους αναγνώστες.

Γιάννης είπε...

Ναι, θέλω κι εγώ να το επισκεφτώ το μουσείο της Ακρόπολης - πριν το εισιτήριο γίνει αλμυρό!...

ΟΚΤΑΒΙΑ είπε...

Πράγματι. Κι εγώ λέω να επισπεύσω την επισκεψή μου...